Towary posezonowe - co z nimi zrobić?
W naszym artykule znajdziesz podpowiedź jak poradzić sobie z towarami posezonowymi. Jeśli taka kwestia Cie interesuje, zachęcamy do lektury.
2020-05-22, 10:19

Towar, który nie sprzedał się w sezonie - problem wielu firm

Zamawiając towary do swoich sklepów wielu przedsiębiorców analizuje rynek oraz popyt na dane produkty na tej podstawie decyduje, które produkty zamówić i jak skomponować ofertę na daną porę roku czy szczególny okres sprzedażowy jak święta Bożego Narodzenia, czas przedwakacyjny lub początek zimowego sezonu. Niemniej jednak zdarzają się takie sytuacje, gdy nie wszystkie produkty z naszych magazynów uda się sprzedać a towary posezonowe w magazynie to nie tylko strata przestrzeni ale także strata zysków. Co robić?

Towary posezonowe

Dobrym rozwiązaniem problemu z towarami posezonowymi jest ich sprzedaż. Łatwo się mówi ale kto w kwietniu kupi narty czy deskę snowboardową. To proste! Towary posezonowe sprzedaj do skupu stoków magazynowych takiego jak firma Odkupimy! Specjaliści z odkupimy wycenią towar, przedstawią ofertę a nawet zajmą się transportem Twoich produktów. Brzmi jak rozwiązanie problemu? Możesz przeczytać o tm wiecej na blogu Odkupimy. Sprawdź jak jeszcze możesz wykorzystać działalność wspomnianej firmy, być może będzie to odpowiedź na twoje problemy związane z magazynowaniem asortymentu.

Odkupimy